مقدار مناسب از آستاکسانتین برای بهبود رنگ در ماهی ها
مصرف غذا در ماهی ها تنها بر روی سلامت و رشد ماهی ها موثر نبوده و می تواند نقش مهمی بر روی رنگ ماهی ها نیز داشته باشد. تحقیقات جدید مقدار مناسب از آستاکسانتین (یک ترکیب شیمیایی با ظاهری پودری و قرمز رنگ) در غذای ماهی ها را برای تشکیل رنگ را برای ما مشخص می کند.
بسیاری از ماهی های آب شور را می توان تنها با تغذیه از یک نوع غذا در آکواریوم نگهداری کرد. اما این روش باعث کاهش رنگ در بد ماهی ها می شود زیرا رنگدانه ها برای تشکیل نیاز به مواد و ترکیبات معدنی متنوع و مختلفی دارند. ساده ترین راه برای داشتن ماهیانی با رنگ های زیبا و درخشان استفاده از انواع مختلف غذاها به خصوص غذاهای فراوری شده با کیفیت بالا است. (نظر مترجم_ البته کیفیت آب، پایین بودن میزان نیترات و عدم وجود شرایط استرس زا نیز می تواند در بهبود رنگ ماهی موثر باشد به همین دلیل است که اصولاً ماهی ها در آکواریوم های مرجانی رنگ های بهتر و درخشان تری دارند.)
آستاکسانتین یکی از مواد شناخته شده برای افزایش میزان رنگ در بدن ماهیان آب شور است. دو تحقیق مستقل بر روی استفاده از این ماده بر روی ماهیان متولد شده در اسارت و ماهیانی که در اسارت بزرگ شده اند با استفاده از این ماده انجام شده که در همه موارد نتایج مناسبی بدست آمده است.
در یک تحقیق ۲۴۰ ماهی اسلاریس جوان را در ۶ دسته ۴۰ تایی تقسیم کرده و با غذایی با میزان آستاکسانتین ۰، ۱۵۰، ۲۵۰، ۴۰۰، ۶۴۰ و ۱۰۲۰ میلی گرم در لیتر برای مدت ۷ هفته تغذیه کرده و تحت نظر قرار داده اند.
در این تحقیقات مشخص شد که غذایی که غلظت آستاکسانتین در آن در حدود ۴۰۰ میلی گرم در لیتر باشد می تواند در تشکیل رنگ قرمز بدون ایجاد تغییر در رنگ های دیگر و افزایش میزان کلی تمامی رنگ ها بسیار موثر باشد.
خلاصه این که نوع غذایی که به ماهی های خود می دهید نه تنها بر روی سلامت بلکه بر روی ظاهر آن ها نیز تاثیر گذار است. تغذیه ماهیان تنها با یک غذا نه تنها می تواند بر روی وضعیت رشد نا مناسب ماهی تاثیر داشته باشد بلکه باعث کاهش رنگ در بدن ماهی های شما می شود.